19. helmikuuta 2017

Kevään ensi merkit

Kevät on tullut myös meidän kissoille, sillä Tikru pudottaa karvaansa. Kun on kyse pitkäkarvaisesta kissasta, niin varmaan arvaatte että sitä karvaa lähtee paljon! Tikru onkin bongannut että appiukko jättää liian usein traktorien ovet auki, jolloin tällä metsien tiikerillä on hyvä mahdollisuus päästä lämpimään köllimään. Yleensä tämän karvaisen vierailijan visiitistä jää aina traktorin penkkiin jäljet käynnistä, sillä penkki on aina vuorattu oranssilla karvalla.

Olen nyt muutaman kerran käynyt furminaattorilla kissan turkin läpi ja sitä karvaa lähtee aina vaan. Onneksi pikku pentuna jo opetin Tikrun sietämään harjaamista, niin se ei laita kampoihin toimenpidettä.
Välkky usein vaan haluaa olla harjaamisessa mukana, sillä se hyppii Tikrun niskaan ja repii sen turkista karvaa.

Välkky on nyt suurinpiirtein Tikrun kokoinen, joka tarkoittaa kissan kannalta huonoa, sillä se ei enää pärjää pennulle painissa. Tikru on kyllä ihme kissa, siinä missä kaikki muut kissat jo repis pennulta silmät päästä, Tikru ei tee mitään. Kyllä kaikki muut meidän koirat saa niin selkäänsä Tikrulta, mutta Välkky kyllä saa tehdä mitä haluaa. Koskakohan sen lisenssi loppuu?

Välillä Tikru hyppää puuhun pentua piiloon, mutta kun pentu luovuttaa leikissä, Tikru juoksee sen perään ja pyytää sitä leikkiin. Kyse ei siis ole siitä, ettei Tikru pärjäisi tuolle pennulle tappelussa, tuntuu ettei se halua satuttaa Välkkyä, eikä sen takia käytä sen kanssa kynsiä.

Ainiin Tikru on nyt 9 kk ja painoa sillä on 6,5 kiloa, sillä on siis massaa 1,5 kiloa enemmän kuin Välkyllä joka painaa tällä hetkellä 5 kiloa. Aika jässikkä kissaksi, mutta silti niin tosi rakas mulle ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti